The Day Is Long And The Year Is Short! – Gratis e-bok – Mathjälpen!

”Acting is magical. Change your look and your attitude, and you can be anyone”

I dagens inlägg tänkte jag ge dig en gratis e-bok som jag kallar Mathjälpen. Lite goda nu kommer hösten mattips. Men först lite tankar om gränser.

Allt har sin tid, plats och alla har vi våra gränser. Har du funderat på vart dina gränser går. Jag vet vart mina går. Detta är jag väldigt öppen med och många gånger tror man inte mig när jag säjer detta. Vilket oftast slutar i att det blir precis så som alla tror att man inte kan göra.

I min värld så sitter jag fast i min rullstol och har svårt att ta mig ut. Dom människor jag ser och umgås med påstår sig tycka om mig MEN dom får betalt för att vara här med mig för att jag behöver hjälp.

För en tid sen så skrev jag om min hjälp på facebook då fick jag svar av en som jag då trodde var en god vän som skrev varför anställde du inte mig till hjälp. Detta fick mig att tänka till denna som jag trodde var en god vän hade inte gjort några som hälst försök på flera år att vara detta.

Sen den händelsen så har jag omvärderat allt och jag har fått nya prioriteter och lever på att annat sätt. Jag satte stopp för min bohjälp förra veckan. INTE för jag ville utan för att jag har visa regler och märker jag att dom inte följs utan att man stiger över visa gränser då är det nej. Hjälpen är till för att hjälpa inte för att själpa.

Detta gjorde mig förstås ledsen för att hjälpen jag hade var bara för bäst. Dock var företaget hjälpen kom från rentutsagt dåligt, dom satte sig själva först och mina barn fick känna stress och må dåligt för dom inte var välkommna att vara i sitt hem när bohjälpen var här. Med detta kommer vi till nästa pungt hjälpen jag hade var en god och fin vän, man ville ju gärna glömma bort att hjälpen fick lön för att hjälpa mig. Detta var ju faktiskt en hjälp och inte än vän. DETTA är något jag personligen måste bli hårdare på. Just att skillja på lönebetalda människor och friviliga människor.

Hur gör man då när man hanar i dessa situationer som blir ounvikliga då situationer är sådan. Man måste tyvärr vara stenhård. Min dörr är alltid öppen för vänner och människor. Vill man inte så behöver man inte.

Självklart blir man ledsen och talesättet The Day Is Long And The Year Is Short! Med detta ordspråk så vill jag få sagt att mitt liv är för kort för att inte få saker gjort. Mitt liv är förkort för att försöka få till vänner med folk som inte vill. Vill man så kommer man att göra det man vill och skulle jag vara inräknad då kommer jag att ha min dörr öppen.

Med allt detta sagt vill jag gå vidare med roligare saker. Lapboking är något vi börjat med här hos oss på hotelet. Efter att ha rensat ur allt och bara har ca 10% av alla saker från hela våra liv kvar har vi nu satt igång att göra saker med det vi har kvar som mestadels består av pyssel, crafting och rit saker.

Doodle, Crafting och matlagning är våra största intressen så det kommer nu att bli en del av mamma sidan du nu läser på. Nu går vi vidare och lär er massa, lär oss massor och tar ett steg till!

”Do not tell them how to do it. 
Show them how to do it and do not say a word. 
If you show them, they will want to 
do it themselves.
 
~~Maria Montessori~~

Mamma.Live Nyhetsbrev Klicka Här!

Ju du jag hade inte glömt e-boken här under kan du få den. Denna e- bok om mathjälp gjorde jag för några år sen sen blev den liggande. Här har du orginalet, MEN kom tillbaka igen för en nyare och längre utgåva ligger nu på ritbordet och är snart färdig för att komma i din e-box. Klicka på bilden så kommer du till denna PDF utgåva. Nästa gång vi ses blir det Lapbooking och Doodle!

Ses snart ingen. Kram vart du än är.

/ZitaZoo på Mamma.Live

 

 

One thought on “The Day Is Long And The Year Is Short! – Gratis e-bok – Mathjälpen!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.